Oulun Seudun Ladailijat Ry
 
Etusivu    Yhdistys    Historia    Yhteystiedot    Tapahtumakalenteri    Galleria    Liity jäseneksi    Nettilehdet    Linkit


Vuonna 2005 joukko Oulun seudun ladailijoita oli pitänyt yhteyttä Lada Kerho ry:n foorumilla. Päätimme siellä järjestää ensimmäisen paikalliskokoontumisen Oulun Automuseon tiloissa. Paikalle saapuikin kuusi autokuntaa. Väki piti yhteyttä tiivisti Lada kerhon sivustojen ja kokoontumisien muodossa nimellä Pohjois-Suomen Ladistit. Ensimmäisen vuoden päämiitinki pidettiin Manamansalon leirintäalueella. Kokoontumisessa oli paikalla kuusi autokuntaa. Manamansalossa päätimmekin aloittaa säännölliset kuukausitapaamiset. Muutamia kuvia tapahtumista löytyy galleriamme kautta.

 

2005:
Ensimmäinen tapaaminen oli Oulun Automuseon tiloissa. Yhteyshenkilöksi valittiin silloin Jarno Alarauhio vetämään tapahtumiamme. Kokoonnuimme muun muassa Tupoksen ABC-asemalla, Manamansalossa, Pattijoella ja monessa muussakin paikassa Pohjois-Suomen Ladistien nimellä.

2006:
Vuosi alkoi mukavasti perinteisellä kuukausikokoontumisella Tupoksen ABC:llä. Kävimme kulttuuri- ja varaosamatkalla Venäjällä Kostamuksessa maaliskuussa. Muita tapahtumia oli muun muassa Montta camping Muhoksella ja Haapaveden ABC:llä.

2007:
Uusivuosi aloitettiin kokoontumalla Pulkkilan ABC:lle ja kerkesimme myöskin olla Limingassa Iso Nuoluanjärven rannalta vuokratussa mökissä maaliskuussa. Myöskin Hailuodossa ja Muhoksella Montassakin kerkesimme käymään ja monessa muussa paikassa ympäri Oulun seutua.

2008:
Vuosi aloitettiin pitämällä jälkijunassa pikkujoulut Oulussa Tarantella-nimisessä ravintelissa (tai uuden kauden avajaiset kummin vain haluaa). Käväisimme myöskin Suutarinjärvellä katsastamassa uusitun hiekkarannan ja kodan ja perinteisesti Muhoksella Montassa kävimme viihtymässä. Kävimme myöskin korkkaamassa uuden Kaakkurin Teboilin.

2009:
Aloitimme vuoden 2009 käymällä Haapavedellä Kylpyläsaaresta vuokratussa mökissä ja kävimme Vihannissa, Vaalassa, Ylikiimingissä ja monessa muussakin paikassa. Pidimme myöskin yhdistyksen perustavan kokouksen lokakuun lopulla.

2010:
Vuosi alkoikin odottelevissa tunnelmissa. Helmikuussa saimme tiedon yhdistyksemme virallisesta rekisteröimisestä. Maaliskuussa pidimme ensimmäisen vuosikokouksen Oulun automuseolla virallisella nimellämme. Samalla päätimme kotisivujen laittamisesta internettiin ja valitsimme yhdistyksen logon. Logon “nappisilmä Ladan” on piirtänyt Reijo “Reepe” Hukkanen. Vuoden aikana kokoonnuimme Oulun automuseolla, Ouluntullissa makkaranpaistossa, samoin Kempeleessä, pariin otteeseen Limingan Värminkoskella ja 5-vuotisjuhlassa Manamansalossa kesällä.

2011:
Aloittelimme taas uuden vuoden Oulun automuseolla kirpeässä pakkassäässä. Maaliskuussa pidimme vuosikokouksen, jossa suunniteltiin taas hieman tulevaa vuotta. Toukokuussa kävimme totuttuun tapaan Ouluntullissa avaamassa kesäkauden makkaranpaiston merkeissä ja kesäkuussa kävimme Lohtajalla esittäytymässä Wanahat Wehkehet -tapahtumassa. Kokoonnuimme taas vuoden tauon jälkeen Muhoksella Montassa. Syksyllä valitsimme uuden varapuheenjohtajan Markun poistuessa keskuudestamme. Loppuvuonna kokoonnuimme pääasiallisesti Oulun automuseolla.

2012:
Jälleen alkoi vuosi kipakassa pakkassäässä Oulun automuseolla. Maaliskuussa pidimme taas vuosikokouksen ja suunnittelemme tulevaa. Toukokuussa paistelimme makkaraa Ouluntullin Nesteen vieressä olevalla levähdysalueella, kävimme Hailuodossa katsomassa emuja ja makkaraa paistelemassa. Myöskin olimme perinteisesti Muhoksella Montan leirintäalueella. Pikkujoulutkin järjestettiin Limingassa Iso Nuoluanjärven rannalla sijaitsevalla mökillä.

2013:
Taas on uusi vuosi koittanut ja toivottavasti myöskin uusin kujein. Sen verran on vanhat kujeet kuitenkin, että maaliskuussa pidimme vuosikokouksen, toukokuussa olimme perinteisesti Ouluntullissa ja Montassa olimme taas loppu kesästä.

2014:
Nopeaan tuntui aika vierivän, kun oli jälleen aika aloittaa uusi vuosi. Tänä vuonna on jälleen hieman muutoksen tuulia ollut ilmassa. Hallituksessa on porukkaa vaihtunut ja uusia jäseniäkin on saatu lisää. Kokoontumisiakin on taas ollut mukavasti kuten Laidunkauden avajaiset Ouluntullissa, Hailuodossakin käytiin ja sitten näitä perinteisempiä tapaamisia Oulun automuseolla. Vielä oli näiden perinteisien tapaamisten lisäksi kesäkauden päättäjäiset Montassa Muhoksella.

2015:
Vuosi 2015 meni melkolailla samaan malliin kuin ennenkin eli vuosikokous pidettiin maaliskuussa Ouluntullin Nesteellä ja kävimme Oulun automuseolla, Ouluntullissa Laidunkauden avajaisissa, Hailuodossa ja Muhoksella Montassa.

2016:
Vuosikokous oli taas tuttuun tyyliin maaliskuussa ja laidunkautta avattiin Ouluntullissa. Kävimme myöskin Lumijoella katsastamassa Hailuoto-laivan kahvilan ja perinteisesti päätimme kesäkauden Montassa.

2017:
Tämäkin vuosi meni melko tyypilliseen tapaan. Pienempiä kahvitteluja automuseolla ja monessa muussakin paikkaa. Laidunkausi avattiin jälleen Ouluntullissa ja Montassa päätimme sen.

2018:
Vuosi alkoi jälleen perinteisesti pienemmillä kahvittelukokoontumisilla ja vuosikokousta pidimme maaliskuussa. Laidunkauden avajaiset olivat jälleen toukokuussa ja kävimme myöskin katsastamassa Vihannin Mäntylammen virkistysalueen, joka olikin aika hieno paikka. Kävimme myöskin Suutarinjärvellä ja kesäkauden kävimme päättämässä Muhoksella Montassa.

2019:
Vuosi alkoi automuseon tapaamisilla ja alkuvuodesta julkaisimme uudistetut kotisivutkin. Maaliskuussa pidämme jälleen vuosikokouksen ja toukokuussa avaamme tuttuun tapaan Laidunkauden Ouluntullissa. Loppukesästä pidämme taas myöskin kesäkauden päättäjäiset.